Ugodno!

MINI SET fi 75mm za brušenje in poliranje stavbnega stekla

25,89  z DDV

Opis

SLIKA JE SIMBOLIČNA!

Ta set smo pripravili za tiste uporabnike, ki bi želeli iz stekla oken ali vrat brez večjih stroškov odstraniti manjše praske. Takšne praske nas lahko zelo nervirajo, ker jih gledamo vsak dan, niso pa takšne, da bi se splačalo zamenjati steklo. Če gre za panoramsko steklo, je lahko zamenjava zelo draga. Ne gre za originalen set Mirke, ampak za set, ki smo ga za naše kupce sestavili sami. Količina posameznih artiklov je v tem setu manjša, ker so originalni seti za posamične praske preveliki in s tem tudi predragi. V setu je vse, razen rotacijske polirke s polirnim krožnikom fi 77mm, ki jo pri poliranju stekla vsekakor potrebujete. Če poleg seta potrebujete tudi polirni krožnik, ga najdete TUKAJ

Pri delu potrebujete zaščitna očala in zaščitno masko za prah (P2)!

Preden se lotite odstranjevanja prask na steklu morate vedeti naslednje:

  1. Prasko odstranite tako, da z brušenjem odstranite steklo vse do najglobjega dela praske.  Na ta način se steklo seveda stanjša. Če je praska globoka, boste morali odstraniti toliko stekla, da bo prišlo zaradi različne debeline stekla do drugačnega loma svetlobe in bo pogled skozi steklo na mestu brušenja nekoliko zamaknjen. Učinek drugačnega loma svetlobe lahko zmanjšate, če brusite na večji površini in zelo počasi in enakomerno tanjšate steklo proti sredini praske. S tem setom se lotevajte samo odstranjevanja manjših in plitkih prask, ki ne zahtevajo brušenja na večji površini. Za brušenje na večji površini je primernejši polirni krožnik in brusni papirji premera 125mm.
  2. Odstranjevanje praske na steklu se izvaja v treh fazah – grobo brušenje ->fino brušenje -> poliranje. Grobo brušenje se izvaja z mrežnim brusnim papirjem Mirka Abranet SIC NS (granulacija 180), fino brušenje z brusnimi gobicami Mirka Abralon (po vrsti granulacije 180 -> 360 ->600) in poliranje s polirnim filcem in polituro Mirka Polarshine E3 do polnega sijaja. Vse tri faze izvajate z rotacijsko polirko na katero montirate polirni krožnik fi 77mm / M14. Polirni krožnik ni sestavni del seta.
  3. Paziti morate, da se temperatura stekla pri brušenju/poliranju ne dvigne preko 70°C, ker lahko steklo poči. Preden začnete brusiti, očistite površino stekla s čistilom za steklo (iz domače zaloge) in s krpo iz mikrovlaken, ki je priložena. Z brusnim papirjem Abranet SIC NS 180 morate v celoti odstraniti prasko (zbrusiti do dna praske) in z vsemi naslednjimi granulacijami samo odstranjujete posledice brušenja s predhodnimi granulacijami. Ne prestrašite se, vendar po prvem grobem brušenju bo postalo steklo popolnoma motno in neprosojno.  Brusiti morate z vsemi zgoraj navedenimi granulacijami – brez preskakovanja.  Učinek brušenja je opazen šele, ko se steklo segreje do odoločene temperature, zato takoj po prvih sekundah nimate občutka, da odstranjujete steklo.
  4. Brušenje s posameznimi granulacijami traja  cca 60-70 sekund. Pri brušenju z vsako naslednjo finejšo granulacijo bo steklo postajalo bolj jasno in čisto. Po brušenju z Abralonom 600 je že skoraj popolnoma prosojno. Popolno jasnost stekla boste dosegli s poliranjem. Uporabite priložen polirni filc 75mm in polituro E3, ter polirajte dokler steklo ne bo popolnoma jasno. Obrate polirke prilagajajte občutku, načeloma pa z Abranetom brusite z obrati 700-1000, z Abralonom 900 – 1100 in polirate z obrati 1000 – 1500. Polirke ne pritiskajte premočno na površino, da se steklo ne bi preveč segrelo. Prav tako ne pritiskajte predolgo na isto mesto, temveč enakomerno premikajte polirko od enega do drugega roba površine, ki jo obdelujete. Pozor – tudi v fazi poliranja s filcem in polituro se lahko steklo zelo segreje, ker smo na koncu že malo nestrpni in pritiskamo preveč pri previsokih obratih!!!
  5. Ko končate brušenje s posamezno granulacijo, vedno obrišite steklo s suho krpo iz mikrovlaken. Počakajte kakšno minuto, preden pričnete brusiti z naslednjo granulacijo.

Set sestavljajo:

Mrežni brusni diski Abranet SIC NS 77mm granulacijqa P180 – 2 kosa (specialno razvit papir za brušenje stekla z granulatom iz silicijevega karbida)

Brusni diski Abralon 77mm granulacije P180-P360-P600  – vsakega po 1 kos

Politura za steklo Mirka Polarshine E3 – 100 ml (prelito v stekleničko 100ml)

Polirna gobica/filc 77mm za poliranje stekla s polituro Polarshine E3 – 1 kos

Krpa iz mikrovlaken 330×330 mm  – 2 kosa

 

Komentarji

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “MINI SET fi 75mm za brušenje in poliranje stavbnega stekla”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja