Vrtinčaste praske in hologrami

Prikaz vseh 6 rezultatov

 • A0000 Postopek poliranja z Meguiar’s politurami za domače mojstre

  Za začetek priporočamo ogled VIDEA1 s predstavitvijo uporabe politur Meguiars in VIDEA2 s predstavitvijo poliranja s cenovno ugodno polirko MTS G 125 -DA.

  V tem prispevku želimo obstoječe in potencialne kupce Meguiar’s politur seznaniti s tem, katero polituro in pribor za poliranje uporabiti za odstranitev različnih poškodb laka.  Za začetek navajamo nekaj splošnih napotkov za poliranje.

  –          Poliranje je pravzaprav brušenje površine laka, saj z granulatom v polituri in z gobico brusite površino in odstranjujete vrhnji sloj. Zato z nepazljivim poliranjem in nekvalitetnimi materiali lahko tudi poškodujete površino do te mere, da z naslednjimi koraki ne boste mogli odstraniti povzročene škode.

  –          Ne pričnite polirati z bolj grobo polituro, kot je to potrebno. Če z izbrano finejšo polituro ne boste odstranili napak na laku, še vedno lahko izberete bolj grobo in ponovite postopek.

  –          Če nameravate obnoviti celotno površino laka avtomobila, potem morate površino najprej pripraviti za poliranje. V pripravo sodi pranje avtomobila (s šamponi, ki ne vsebujejo voska)  in odstranjevanje nečistoč, ki bi jih s poliranjem težko odstranili (npr. zračne rje, smole itd.)

  –          Če obnavljate celotno površino avtomobila in je ta zelo zbledela in polna prask, potem vsekakor priporočamo strojno poliranje. Če polirate ročno, priporočamo gobico iz pene za ročno poliranje in krpo iz mikrovlaken za odstranjevanje ostankov politure. Ročno poliranje pride predvsem v poštev pri odstranjevanju posameznih prask, ki niso pregloboke. Priporočamo tudi ročno voskanje.

  –          S poliranjem lahko odstranite praske samo do  določene globine. Če s konico prsta oz. z nohtom narahlo potegnete čez prasko in čutite, da praska noht zaustavlja, potem te praske po vsej verjetnosti s poliranjem ne boste odstranili. Da prasko odstranite, morate s poliranjem priti do dna praske. Pri tem bi morali do iste globine odstraniti tudi lak v okolici praske. Z grobim poliranjem odstranite približno 0,3 do 0,6 mikrona laka.

  –          Temnejše barve so precej bolj občutljive na poškodbe kot svetlejše, ker so le-te na temnejši podlagi bolj vidne. Tako so vrtinčaste praske in hologrami precej bolj vidni na temnih, kot na svetlih barvah. Zato je pri temnih lakih še toliko bolj pomembno, da ne polirate z bolj grobo polituro, kot je to potrebno. Prav tako je pri temnih lakih zelo pogosto potrebno pred voskanjem površino polirati še z najfinejšo-antihologramsko polituro, s katero odstranite vidne posledice predhodnih faz poliranja.

  –          Pri izboru polirke upoštevajte naslednje:

  • Delo z rotacijskimi polirkami je hitrejše, vendar težje. Pri rotacijskih  polirkah se trenje gobice bolj direktno prenaša na površino, zato so bolj agresivne in težje obvladljive. To povzroča problem predvsem neveščim začetnikom. Začetnikom priporočamo predvsem ekscentrične polirke (trenje se manj agresivno prenaša na površino) tudi za grobo poliranje. Šlo bo sicer nekoliko počasneje, vendar veliko lažje in bolj varno. Za fino in še posebej za antihologramsko poliranje so ekscentrične polirke veliko bolj primerne, tako za amaterje kot za profesionalce.
  • Priporočljivo je, da ima polirka počasen zagon, ker morate  sicer veliko bolj paziti, da politure ne škropite po okolici in da ne uničite gobice prehitro.

  –          Z voskanjem zaščitite površino pred vremenskimi vplivi, pred vplivom UV žarkov in delno tudi pred mehanskimi vplivi. Bolj ko so voski tekoči, lažje in hitreje se nanašajo, vendar je trajanje zaščite krajše. Če želite vložiti v voskanje nekoliko več časa, so voski v pasti najracionalnejši, saj je trajanje zaščite veliko daljše kot npr. pri voskih v spreju. Čeprav so paste na prodajno enoto dražje, so glede na trajanje zaščite in število voskanj, ki jih z vsebino ene pločevinke lahko opravite, občutno  najcenejše. Izberete lahko torej med t.i. hitrimi voski (vosek v spreju), tekočimi voski in voski v pasti. Na naslednjih povezavah si lahko ogledate voske Meguiars NXT in Meguiars Ultimate.

  V nadaljevanju si lahko v razpredelnici ogledate faze poliranja in izbor politur ter pribora za poliranje glede na stanje in barvo laka (svetlejši/temnejši).

  Vsebino razpredelnice berite po posameznih stolpcih (barva atomobila/ohranjenost laka) od zgoraj navzdol. Na ta način boste lahko ugotovili zaporedje posameznih korakov – včasih sta potrebna dva, včasih pa kar 4 koraki (npr. temen in zelo zbledel lak).

  Svetla barva

  Temna barva

  Pribor

  Politure Meguiar’s 

  Močno zbledel lak

  Dobro ohranjen lak

  Močno zbledel lak

  Dobro ohranjen lak

  Gobica strojno poliranje

  Gobica ročno poliranje

  Polirka

  Opomba

  Ultimate Compound (groba)

  1. korak

  x

  1. korak

  Groba gobica

  Gobica iz pene+mikrofibra Rotacijska Priporočamo strojno poliranje
  Ultimate Polish (fina)

  2. korak

  1. korak

  2. korak

  1. korak

  Fina gobica

  Gobica iz pene+mikrofibra Rotacijska ali ekscentrična  Ročno ali strojno poliranje
  Scratch X (groba do fina)

  x

  x

  x

  x

  Groba gobica

  Gobica iz pene+mikrofibra Rotacijska Priporočamo ročno poliranje
  Swirl Remover (ultra fina)

  x

  x

  3. korak (po potrebi)

  2. korak (po potrebi)

  Antihologramska gobica

  Gobica iz pene+mikrofibra Ekscentrična  Ročno ali strojno
  Voskanje (zaščita laka pred UV in drugimi zunanjimi vplivi)

  3. korak

  2. korak

  4. korak

  3. korak

  Antihologramska gobica

  Gobica iz pene+mikrofibra Ekscentrična Priporočamo ročno voskanje

   

 • G17616 Swirl Remover (SwirlX) – 450 ml

  Ugodno! 17.90  z DDV

  Koda: G17616   Odstranjevalec prask in hologramov

  Odstranjuje najfinejše praske in holograme.

  Video predstavitev ročne uporabe

  Video predstavitev strojne uporabe

  Swirl Remover (Swirl X) je najzaneslivejši način za ročno ali strojno odstranjevanje  vrtinčastih prask in izjemno finih hologramov  iz avtomobilskih lakov. To sredstvo brez grobih abrazivnih delcev, s svojo mikro-abrazivno tenologijo, vrača vsem vrstam laka kristalen odsev.

  Uporaba: Pred uporabo steklenico dobro pretresite! Uporablja se predvsem ročno, lahko pa tudi z ekscentrično polirko.

  Ročno: Nanesite manjšo količino politure na Even Coat aplikator (x-3080) in enakomerno vtirajte na manjšo površino laka. Ostanke politure očistite s čisto bombažno krpo ali s krpo iz mikrovlaken. Postopek ponavljajte tako dolgo, dokler ne odstranite vseh napak na laku.

  Z ekscentrično polirko: Nanesite manjšo količino politure na gobico za poliranje in z izmenično navzkrižnimi gibi obdelajte prizadeto površino. Ostanke politure odstranite s čisto bombažno krpo ali s krpo iz mikrovlaken

   

 • G10307 ScratchX – 207 ml – trenutno ni dobavljivo!

  Ugodno! 17.90  z DDV

  Koda: G10307   Odstranjevalec prask 

  Politura, ki zelo učinkovito odstranjuje praske in napake na laku. Še posebej učinkovito odstranjuje praske ob kljukah, ki so nastale zaradi nohtov ali nakita na prstih, madeže barve ob rahlih dotikih vrat drugih avtomobilov in podobno. Ker gre za odstranjevanje napak na manjši površini, se uporablja predvsem ročno z gobico iz pene (Wooo2) ali s krpo iz mikrovlaken. Ker video pove več kot besede, si praktično uporabo politure Scratch X lahko ogledate na spodnjih dveh video predstavitvah:

  VIDEO PREDSTAVITEV 1

  VIDEO PREDSTAVITEV 2

   

   

 • G10307set ScratchX 207ml + gobica iz pene W0001 – zadnji set!

  Ugodno! 19.90  z DDV

  Koda: G10307set   Odstranjevalec prask + gobica iz pene

  Politura, ki zelo učinkovito odstranjuje praske in napake na laku. Še posebej učinkovito odstranjuje praske ob kljukah, ki so nastale zaradi nohtov ali nakita na prstih, madeže barve ob rahlih dotikih vrat drugih avtomobilov in podobno. Ker gre za odstranjevanje napak na manjši površini, se uporablja predvsem ročno s priloženo gobico iz pene ali s krpo iz mikrovlaken. Ker video pove več kot besede, si praktično uporabo politure Scratch X lahko ogledate na spodnjih dveh video predstavitvah:

  VIDEO PREDSTAVITEV 1

  VIDEO PREDSTAVITEV 2

   

   

 • G190200 Meguiars Quik Scratch Eraser Kit (odstranjevanje prask s pomočjo vrtalke)

  Ugodno! 26.90  z DDV

  Koda: G190200 Set za odstranjevanje prask s pomočjo vrtalke     VIDEO PREDSTAVITEV

  Set vsebuje nastavek za poliranje, ki ga vpnete v vrtalko, polituro ScratchX.20 118ml in krpo iz mikrovlaken. S tem setom s pomočjo vrtalke in politure hitro in enostavno odstranite površinske praske in druge napake na laku.

  Uporaba: Izdelek/plituro pred uporabo dobro pretresite! Uporabljajte v senci, na čisti ohlajeni površini. Vpnite nastavek z gobico za poliranje v vrtalko skladno z navodili proizvajalca vrtalke. POSKRBITE, DA BO POLIRNI NASTAVEK VARNO PRITRJEN V VRTALKO! Med obdelavo vrtalko vedno držite z obema rokama in pazite, da gobica vedno s celotno površino nalega na obdelovalno površino. Vrtalka in gobica morajo biti vedno v gibanju. Če se boste zadrževali na enem mestu, lahko pride do pregrevanja in poškodb laka.

  1. Na gobico polirnega nastavka nanesite manjšo količino politure ScratchX 2.0. v obliki črke X
  2. Gobico s celotno površino položite na prasko, zaženite vrtalko s srednjimi obrati in naredite 5-6 prekrivajočih se potegov preko prask. Če je napaka na laku še vidna, ponovite postopek.
  3. Višek politure ScratchX 2.0 odstranite z gobice tako, da gobico nekajkrat pritisnete na vlažno krpo iz mikrovlaken. Nato ponovite postopek s 5-6 prekrivajočimi se potegi, brez dodatne politure in z manjšim pritiskom.
  4. Ostanke politure z laka odstranite s krpo iz mikrovlaken
 • W0001 Foam Applicator Pad – 2 kosa

  Ugodno! 7.90  z DDV

  Koda: W0001   Gobica iz pene – 2 kosa

  Gobica je narejena iz ultra mehke pene in omogoča enakomeren in tanek nanos izdelka (politure, voska, gela, mleka itd.) na površino. Lahko se uporablja za nanos izdelkov na praktično vse površine avtomobila (lak, platišča, gume, plastika, usnje itd.) ali plovila. Z njo boste nanesli manj izdelka, kot bi ga sicer in ne ustvarja prask. Je izjemno trpežna in se lahko pere v pralnem stroju do 60° C, brez mehčalca ali belila. V paketu sta dve gobici.

Prikaz vseh 6 rezultatov