Voski in premazi

Prikaz vseh 16 rezultatov

 • A0000 Postopek poliranja z Meguiar’s politurami za domače mojstre

  Za začetek priporočamo ogled VIDEA1 s predstavitvijo uporabe politur Meguiars in VIDEA2 s predstavitvijo poliranja s cenovno ugodno polirko MTS G 125 -DA.

  V tem prispevku želimo obstoječe in potencialne kupce Meguiar’s politur seznaniti s tem, katero polituro in pribor za poliranje uporabiti za odstranitev različnih poškodb laka.  Za začetek navajamo nekaj splošnih napotkov za poliranje.

  –          Poliranje je pravzaprav brušenje površine laka, saj z granulatom v polituri in z gobico brusite površino in odstranjujete vrhnji sloj. Zato z nepazljivim poliranjem in nekvalitetnimi materiali lahko tudi poškodujete površino do te mere, da z naslednjimi koraki ne boste mogli odstraniti povzročene škode.

  –          Ne pričnite polirati z bolj grobo polituro, kot je to potrebno. Če z izbrano finejšo polituro ne boste odstranili napak na laku, še vedno lahko izberete bolj grobo in ponovite postopek.

  –          Če nameravate obnoviti celotno površino laka avtomobila, potem morate površino najprej pripraviti za poliranje. V pripravo sodi pranje avtomobila (s šamponi, ki ne vsebujejo voska)  in odstranjevanje nečistoč, ki bi jih s poliranjem težko odstranili (npr. zračne rje, smole itd.)

  –          Če obnavljate celotno površino avtomobila in je ta zelo zbledela in polna prask, potem vsekakor priporočamo strojno poliranje. Če polirate ročno, priporočamo gobico iz pene za ročno poliranje in krpo iz mikrovlaken za odstranjevanje ostankov politure. Ročno poliranje pride predvsem v poštev pri odstranjevanju posameznih prask, ki niso pregloboke. Priporočamo tudi ročno voskanje.

  –          S poliranjem lahko odstranite praske samo do  določene globine. Če s konico prsta oz. z nohtom narahlo potegnete čez prasko in čutite, da praska noht zaustavlja, potem te praske po vsej verjetnosti s poliranjem ne boste odstranili. Da prasko odstranite, morate s poliranjem priti do dna praske. Pri tem bi morali do iste globine odstraniti tudi lak v okolici praske. Z grobim poliranjem odstranite približno 0,3 do 0,6 mikrona laka.

  –          Temnejše barve so precej bolj občutljive na poškodbe kot svetlejše, ker so le-te na temnejši podlagi bolj vidne. Tako so vrtinčaste praske in hologrami precej bolj vidni na temnih, kot na svetlih barvah. Zato je pri temnih lakih še toliko bolj pomembno, da ne polirate z bolj grobo polituro, kot je to potrebno. Prav tako je pri temnih lakih zelo pogosto potrebno pred voskanjem površino polirati še z najfinejšo-antihologramsko polituro, s katero odstranite vidne posledice predhodnih faz poliranja.

  –          Pri izboru polirke upoštevajte naslednje:

  • Delo z rotacijskimi polirkami je hitrejše, vendar težje. Pri rotacijskih  polirkah se trenje gobice bolj direktno prenaša na površino, zato so bolj agresivne in težje obvladljive. To povzroča problem predvsem neveščim začetnikom. Začetnikom priporočamo predvsem ekscentrične polirke (trenje se manj agresivno prenaša na površino) tudi za grobo poliranje. Šlo bo sicer nekoliko počasneje, vendar veliko lažje in bolj varno. Za fino in še posebej za antihologramsko poliranje so ekscentrične polirke veliko bolj primerne, tako za amaterje kot za profesionalce.
  • Priporočljivo je, da ima polirka počasen zagon, ker morate  sicer veliko bolj paziti, da politure ne škropite po okolici in da ne uničite gobice prehitro.

  –          Z voskanjem zaščitite površino pred vremenskimi vplivi, pred vplivom UV žarkov in delno tudi pred mehanskimi vplivi. Bolj ko so voski tekoči, lažje in hitreje se nanašajo, vendar je trajanje zaščite krajše. Če želite vložiti v voskanje nekoliko več časa, so voski v pasti najracionalnejši, saj je trajanje zaščite veliko daljše kot npr. pri voskih v spreju. Čeprav so paste na prodajno enoto dražje, so glede na trajanje zaščite in število voskanj, ki jih z vsebino ene pločevinke lahko opravite, občutno  najcenejše. Izberete lahko torej med t.i. hitrimi voski (vosek v spreju), tekočimi voski in voski v pasti. Na naslednjih povezavah si lahko ogledate voske Meguiars NXT in Meguiars Ultimate.

  V nadaljevanju si lahko v razpredelnici ogledate faze poliranja in izbor politur ter pribora za poliranje glede na stanje in barvo laka (svetlejši/temnejši).

  Vsebino razpredelnice berite po posameznih stolpcih (barva atomobila/ohranjenost laka) od zgoraj navzdol. Na ta način boste lahko ugotovili zaporedje posameznih korakov – včasih sta potrebna dva, včasih pa kar 4 koraki (npr. temen in zelo zbledel lak).

  Svetla barva

  Temna barva

  Pribor

  Politure Meguiar’s 

  Močno zbledel lak

  Dobro ohranjen lak

  Močno zbledel lak

  Dobro ohranjen lak

  Gobica strojno poliranje

  Gobica ročno poliranje

  Polirka

  Opomba

  Ultimate Compound (groba)

  1. korak

  x

  1. korak

  Groba gobica

  Gobica iz pene+mikrofibra Rotacijska Priporočamo strojno poliranje
  Ultimate Polish (fina)

  2. korak

  1. korak

  2. korak

  1. korak

  Fina gobica

  Gobica iz pene+mikrofibra Rotacijska ali ekscentrična  Ročno ali strojno poliranje
  Scratch X (groba do fina)

  x

  x

  x

  x

  Groba gobica

  Gobica iz pene+mikrofibra Rotacijska Priporočamo ročno poliranje
  Swirl Remover (ultra fina)

  x

  x

  3. korak (po potrebi)

  2. korak (po potrebi)

  Antihologramska gobica

  Gobica iz pene+mikrofibra Ekscentrična  Ročno ali strojno
  Voskanje (zaščita laka pred UV in drugimi zunanjimi vplivi)

  3. korak

  2. korak

  4. korak

  3. korak

  Antihologramska gobica

  Gobica iz pene+mikrofibra Ekscentrična Priporočamo ročno voskanje

   

 • DRTU15532 Meguiar’s Last Touch Spray Detailer D155 (945 ml) – Akcija!

  Ugodno! 13.90  z DDV

  Koda: D15501L    Čistilo za pranje brez vode Last Touch Detailer D155   945 ml

  Za čiščenje vseh površin brez uporabe vode. Primerno tudi za čiščenje občutljivih alu in poliranih platišč!

  Odličen profesionalen proizvod za hitro čiščenje brez vode. Zelo primeren je tudi za odstranjevanje politure pred voskanjem. Vsebuje sredstva za visok sijaj in voske. Z njim odstranjujete prstne odtise, ptičje iztrebke, drevesno smolo, insekte maščobo, vodne madeže…. Čistilo lahko uporabljate na različnih  površinah, kot npr. na vseh vrstah lakov, steklu, gumi, plastiki, usnju, kromu, aluminiju, jeklu …. Čistilo ima izjemno prijeten vonj.

  Uporaba: Priporočamo uporabo s krpo iz mikrovlaken. Čistilo razpršite po površini. Bolj kot je površina umazana, več čistila boste porabili.  Nato umazanijo narahlo in brez pritiska obrišete s krpo iz mikrovlaken ter še enkrat s čisto krpo. Na ta način grobi delci ne bodo poškodovali površine laka. Ne pustite, da se proizvod posuši, preden ga obrišete.

   

 • G190526 Meguiars Hybrid Ceramic Spray Wax 768 ml

  Ugodno! 21.90  z DDV

  Koda: G190526   Meguiars keramični vosek  768 ml      

  Meguiar’s Hybrid Ceramic Wax je sofisticiran zaščitni premaz, narejen na SiO2 tehnologiji, ki ga enostavno nanesete po pranju na mokro vozilo in nato  sperete s pršečim curkom vode. Zaščitni delci v izdelku se ob stiku z vodnim pritiskom aktivirajo, stečejo navzdol po vozilu, ga zaščitijo ter mu povrnejo bleščeč izgled, pravkar povoskanega avtomobila. Po spiranju z vodo površino avtomobila obrišite kot običajno z eno od krp iz mikrovlaken, kot je npr. krpa Water Magnet. Površina vozila zaščitena s premazom Hybrid Ceramic Wax se enostavno vzdržuje, saj se umazanija na zaščiteno površino bistveno manj oprijema. Primeren je za nanos na vse zunanje površine, vključno s stekli, plastiko in platišči.

  Navodila za uporabo:                                      VIDEO PREDSTAVITEV                                   
  Vozilo operite s šamponom ter površino dobro sperite. Na še mokro vozilo nanesite Meguiar’s Hybrid Ceramic Wax ter takoj sperite s pršečim curkom vode in obrišite s krpo iz mikrovlaken. Sredstva nikoli ne nanašajte na celotno vozilo naenkrat, vedno le del po del, razen v primeru hladnega in vlažnega vremena. To pa zaradi tega, da se vam keramični vosek ne posuši, preden se enakomerno razporedi po površini. Nikoli ga ne nanašajte na vročo  površino ali na direktni sončni svetlobi.

   

   

 • G200416 Meguiars Hybrid Ceramic Liquid Wax 473 ml

  Ugodno! 32.90  z DDV

  Koda: G200416   Meguiars keramični tekoči vosek  473 ml   

   Visoko tehnološko razvita hybrid-keramična sestava izdelka omogoča enostavnejšo uporabo, kot pri drugih obstoječih tekočih voskih. Ta premaz ustvari ekstremno gladek vodoodbojni zaščitni sloj, ki ščiti lak vašega avtomobila pred vplivi okolja v zelo dolgem obdobju. Izdelek se lahko izvrstno uporabi tudi kot zaščita na površinah iz umetnih mas in na kromu, ali kot dodatna zaščita na tradicionalnih voskih in premazih.

  V primerjavi s Hybrid Ceramic Waxom G190526 se razlikuje v tem, da bistveno dlje ščiti površino, – tudi do 1 leta ali več pri povprečno obremenjenih avtomobilih.

  Uporaba:                                       VIDEO PREDSTAVITEV                                

  Avto ohladite in ga postavite v senco. Steklenico dobro stresite. Vosek nanesite na površino in ga po 3-5 minutah obrišite s površine. Obdelujte del za delom površine. Strojna obdelava: Z rotacijsko ali ekscentrično polirko in z mehko gobico (za nanos) ter s krpo iz mikrovlaken za brisanje. Ročna obdelava: Z aplikatorjem  iz pene ali mikrovlaken (nanos) in s krpo iz mikrovlaken za brisanje.

   

 • G18309 Meguiars Ultimate Fast Finish 241g + krpa iz mikrovlaken (Akcija!)

  Ugodno! 19.90  z DDV

  Priporočamo ogled VIDEO PREDSTAVITVE

  Koda: G18309  Meguiar’s Ultimate Fast Finish

  Je najbolj napreden izdelek v spreju za zaščito laka. Ultimate Fast Finish zaščiti lak  za več mesecev, je enostaven za uporabo – napršite na suho oprano površino in obrišete. Hkrati ščiti, daje sijaj in gladkost. Izdelek se lahko nanese tudi na vosek, za še boljšo obstojnost.

   

 • G36516 Meguiars Paint Protect 532 ml (365 dni zaščite!) – Akcija!

  Ugodno! 12.90  z DDV

  Priporočamo ogled VIDEO PREDSTAVITVE

  Koda: G36516 Meguiar’s Paint Protect

  Meguiars Paint Protect je narejen na osnovi umetnih polimerov. Njegova osnovna funkcija je dolgotrajna zaščita različnih zunanjih površin (laka, plastike, kovine, kroma…) in to fukcijo opravi “perfektno”. Paint Protect ne povečuje sijaja površine, zato je zelo primeren za mat lake in mat folije. Površino zaščiti pred zunanjimi vplivi  za 365 dni, tudi če perete avto vsak teden. Pri tem morate samo paziti, da pranje izvajate s pH nevtralnimi čistili oz. šamponi.

  Z Meguiar’s Paint Protectom lahko zaščitite redno negovan lak brez poliranja ali po poliranju. Na vsak način pa morate avto pred nanosom Paint Protecta oprati (šampon z voskom ali brez) in ga posušiti. Nanašate ga lahko tudi na povoskano površino.

  Steklenico pred uporabo dobro pretresite. Paint Protect nanašate z aplikatorjem (npr. gobica iz pene) postopoma na del po del površine. Pustite 3-5 minut da se na površini posuši, nato ga dobro obrišite s krpo iz mikrovlaken. Paziti morate, da se avto v naslednjih 24 urah ne zmoči. Paint Protect lahko nanesete tudi na plastiko in kovino.

   

 • G210608 Ultimate Paste Wax 311 gr + gobica iz pene + krpa

  Ugodno! 39.90  z DDV

  Koda: G210608   Vosek pasta Ultimate 311gr

  Na VIDEO PREDSTAVITVI si lahko ogledate postopek  voskanja z voskom Ultimate Paste Wax.

  VEČ INFORMACIJ

  Nov in izboljšan sintetični polimerni vosek, ki združuje ultimativen sijaj in zaščito lakiranih površin v enem pakiranju. Vosek poudari globino in sijaj na vseh barvnih kombinacijah. Je eden izmed najenostavnejših voskov za uporabo, nanašate ga lahko tudi na neposredni sončni svetlobi (ne vpliva na obstojnost voska). Na površini vozila ustvari sloj, ki varuje pred zunanjimi vplivi ter ustvarja odličen hidrofoben učinek. Komplet vsebuje vosek ter penast aplikator in mikro krpo za odstranjevanje voska. Vosek je odlična izbira za pomladne, poletne iz zgodnje jesenske mesece!

  Navodila za uporabo:
  Na čisto in suho vozilo s priloženim aplikatorjem nanesite tanek sloj voska. Pustite par minut, da se vosek oprime površine in ga nato s priloženo mikro krpo odstranite. Za večji sijaj lahko nanesete eno uro po prvem nanosu še dodaten sloj. Lahko nanašate tudi na krom in stekla žarometov, vendar ne nanašajte na gumo in na nelakirano plastiko.

  Varnostni napotki:
  Pred uporabo natančno preberite navodila za uporabo.
  Vsebuje: NUC – solvent nafta srednja alifatska; NUC – nafta destilati.Pozor: H315 Povzroča draženje kože. H373 Lahko škoduje organom pri dolgotrajni ali ponavljajoči se izpostavljenosti. Živčevje. EUH208 Vsebuje: 3(2H)-Izotiazolon, 5-kloro-2-metil-, mešanica z 2-metil-3(2H) Izotiazolon. Lahko povzroči alergijski odziv. P101 Če je potreben zdravniški nasvet, mora biti na voljo posoda ali etiketa proizvod. P102 Hraniti zunaj dosega otrok. P260 Ne vdihavati /meglice/hlapov/razpršila. P332 + P313 Če nastopi draženje kože: poiščite zdravniško pomoč/oskrbo. P501 Odstraniti vsebino/posodo v skladu z nacionalnimi predpisi.

 • G7014 Gold Class Carnauba Plus Paste Wax 311g + gobica iz pene

  Ugodno! 24.90  z DDV

  Koda: G7014  Vosek pasta Gold Class Carnauba Plus 311 g  + gobica iz pene     

  VIDEO PREDSTAVITEV

  Je prvovrsten izdelek s 30% naravnega voska Carnaube. Uporaben je na vseh vrstah lakov. Se enostavno nanaša in briše. Ni samo vosek, temveč tudi blago čistilo, ki odstrani tudi manjše praske in holograme. Na površini ustvari globinski lesk ter dalj časa trajajoč zaščitni sloj, ki ščiti lak pred vremenskimi vplivi in UV žarki. Matirane in oksidirane površine laka je potrebno predhodno obdelati/odstraniti s polituro. Navodilo za uporabo: Vosek nanašajte v senci, potem ko ste avtomobil oprali in posušili. Nanašate s priloženo gobico iz pene  po delih avtomobila, ali v enem koraku na celotno površino. Ko se posuši, ga enostavno zloščite z mehko in suho krpo iz mikrovlaken. Opozorilo: Ne nanašajte na gumo in na nelakirane umetne mase!

 • MTSCPW11 Carnauba PREMIUM Paste Wax 300g

  Ugodno! 42.90  z DDV

  Koda: MTS PREMIUM Carnauba Paste Wax 300g  

  MTS Premium Carnauba Paste Wax je vosek, ki daje laku dolgotrajen sijaj in močnejšo intenzivnost barve, ter zaradi zelo visoke vsebnosti Carnaube (več kot 60%) tudi izjemno dolgotrajno zaščito.

  Vosek je enostaven za nanos in se lahko briše. Površina je po nanosu zelo gladka, kar omogoča  izjemno odvajanje vode iz površine.     

  Navodilo za uporabo: Vosek nanašajte v senci, potem ko ste avtomobil oprali in posušili. Nanašate s priloženo gobico iz pene  po delih avtomobila, ali v enem koraku na celotno površino. Ko se posuši, ga enostavno zloščite z mehko in suho krpo iz mikrovlaken. Nasvet: Za posebej dolgotrajno zaščito avtomobil po prvem voskanju za 1 uro postavite na vroče sonce, da se vosek razleze po vseh mikroporah na površini laka. Nato postavite avto ponovno v senco in počakajte, da se površina ohladi. Nato še enkrat nanesite vosek in ga zloščite. Lak vam bo zelo hvaležen. Opozorilo: Ne nanašajte na gumo in na nelakirane umetne mase!

 • MTSCPW11 Carnauba PREMIUM Paste Wax 300g + gobica + krpa (60% Carnaube)

  Ugodno! 52.90  z DDV

  Koda: MTS PREMIUM Carnauba Paste Wax 300g  + applicator + microfiber cloth    

  MTS Premium Carnauba Paste Wax je vosek, ki daje laku dolgotrajen sijaj in močnejšo intenzivnost barve, ter zaradi zelo visoke vsebnosti Carnaube (več kot 60%) tudi izjemno dolgotrajno zaščito.

  Vosek je enostaven za nanos in se lahko briše. Površina je po nanosu zelo gladka, kar omogoča  izjemno odvajanje vode iz površine.   

  Navodilo za uporabo: Vosek nanašajte v senci, potem ko ste avtomobil oprali in posušili. Nanašate s priloženo gobico iz pene  po delih avtomobila, ali v enem koraku na celotno površino. Ko se posuši, ga enostavno zloščite z mehko in suho krpo iz mikrovlaken. Nasvet: Za posebej dolgotrajno zaščito avtomobil po prvem voskanju za 1 uro postavite na vroče sonce, da se vosek razleze po vseh mikro-porah na površini laka. Nato postavite avto ponovno v senco in počakajte, da se površina ohladi. Nato še enkrat nanesite vosek in ga zloščite. Lak vam bo zelo hvaležen. Opozorilo: Ne nanašajte na gumo in na nelakirane umetne mase!

 • G191016 Meguiars 3 in 1 Wax – 473 ml + Applicator

  Ugodno! 27.90  z DDV

  Koda: G191016   Meguiars čistilo, politura in vosek – vse v enem + aplikator

  3 V 1 : ČISTI – POLIRA  –  ŠČITI

  Z izdelkom Meguiars 3 v 1 voskom  očistite, polirate in zaščitite  površino v  enem koraku. Hitro in varno odstrani vrtinčaste praske, vodne madeže in manjše nečistoče na laku. Bogata mešanica polirnih olj iz naravne Carnaube in sintetičnih voskov ustvari bogat globinski lesk.

  Čiščenje: Fina polirna zrnca delujejo učinkovito in odstranjujejo vrtinčaste praske, vodne madeže in manjše nečistoče z laka. Večja  in bolj trdovratna onesnaženja laka boste morali predhodno odstraniti s čistilnim plastelinom.

  Poliranje: Polirna olja osvežijo barvo in povečajo lesk.

  Zaščita: Bogata mešanica Carnaube in sintetičnih voskov ustvari dolgotrajno zaščitno plast, ki je hkrati močno vodo-odbojna in povzroča hitro kapljično odtekanje vode.

  Uporaba: Čist, suh in ohlajen avto postavite v senco. Steklenico pred uporabo dobro pretresite. Obdelujte postopoma površino za površino velikosti cca 60×60 cm. Strojna obdelava: z ekscentrično ali rotacijsko polirko ter s srednje fino ali fino gobico. Ročna obdelava (z gobico iz pene in s krpo iz mikrovlaken): z gobico nanašate vosek na površino in s krožnimi gibi vtirate v površino. S krpo iz mikrovlaken površino zloščite in odstranite viške voska.

   

   

   

 • G210516 Ultimate Liquid Wax + Applicator + Cloth – 473 ml

  Ugodno! 39.90  z DDV

  Koda: G210516   Tekoči vosek Ultimate + gobica iz pene + krpa iz mikrovlaken

  Priporočamo ogled VIDEO predstavitve.

  Ustvarja izjemen lesk in refleksijo. Nanašate ga lahko tudi na vročem soncu.

  Vosek z najdlje trajajočo zaščito med Meguiar’s tekočimi voski. Daje neverjeten globinsko zrcalni lesk. Zaradi svoje sestave (sintetični polimeri) je zelo enostaven za nanos in ga lahko nanašate tudi na soncu.  Ta vosek ne vsebuje abrazivnih delcev ter ne pušča belih sledi na plastiki!  V kompletu je tudi gobica za nanos in krpa iz mikrovlaken.

  Uporaba: Pred uporabo steklenico dobro pretresite. Za nanos uporabite gobico. Vosek enakomerno in v tankem sloju nanesite na površino. Ne pustite, da se posuši na površini. S krpo zdrgnite do sijaja.

   

   

 • G200916 Meguiars Ultimate Quik Wax- 473 ml

  Ugodno! 19.90  z DDV

  Koda: G200916   Hitri vosek v spreju Ultimate  Quik Wax

  Priporočamo ogled VIDEO PREDSTAVITVE

  S ponovno izboljšano Meguiar´s hidrofobno polimerno tehnologijo boste na površini laka ustvarili še večji sijaj, še boljšo zaščito in še izboljšan vodo-odbojni učinek. Ni sence? Brez problema! Meguiar‘s Ultimate Quik Wax lahko uporabite tudi na direktnem soncu. Ne pušča belih madežev in ga lahko uporabite na vseh vrstah lakov. Navodila za uporabo: Steklenico pred uporabo dobro pretresite. Poškropite del za delom površine,  jo hitro obdelajte s krpo iz mikrovlaken ter obrišite do suhega.

 • MTS89-200R MTS aplikator za voskanje – rdeč

  Ugodno! 9.90  z DDV

  Koda: mts89-200r MTS Applicator Pad – 1 Pc (cena je za 1 kos)

  MTS rdeči aplikator se uporablja za nanos voska in drugih premazov. Ima ročaj iz trde pene, ki omogoča dober oprijem in čiste roke. Lahko se uporablja za zunanjost (voski, premazi) ali pa za notranjost vozila (čistila za armaturo, plastike).

   

   

 • X3080 Even Coat Microfiber Applicator Pad – 2 kosa

  Ugodno! 8.90  z DDV

  Koda: X3080   Gobica iz mikrovlaken – dvojček

  Je izvrsten pripomoček za fino poliranje in voskanje laka. Ta gobica je nežnejša od gobice iz pene in omogoča zelo varčen in točno usmerjen nanos. Pere se lahko v pralnem stroju pri temperaturi 60° C, brez mehčalca ali belila. Paket vsebuje dve gobici.

   

 • X1906 Meguiars Supreme Finishing Towel (30x50cm)

  Ugodno! 16.90  z DDV

  Koda: X1906 Meguiars Supreme krpa za brisanje mokrih površin 30×50 cm

  Meguiars Supreme Drying krpa je narejena posebej za brisanje mokrih gladkih površin. Narejena je iz mikrovlaken in njena absorpcijska moč je izjemna. Ima zelo mehka in dolga gosta vlakna in je primerna tudi za brisanje zelo občutljivih površin. Primerna je predvsem za zaključno obdelavo površine laka pri voskanju, poliranju, odstranjevanju čistil.  Z njo lahko obrišete manjši avto ali motorno kolo brez vmesnega ožemanja.

   

   

Prikaz vseh 16 rezultatov