Epoksi smola

Prikaz vseh 2 rezultatov

 • Marlin Barrier dvokomponentna epoksidna smola – 0,75 kg

  39.90  z DDV

  Marlin Barrier epoksi smola je prozorni material z vrhunskim oprijemom (adhezivnost) in odličnimi mehaničnimi lastnostmi, ki več let ostanejo nespremenjene. Je čista epoksi smola, primerna za premaz z materiali kot so steklena in ogljikova vlakna ter kevlar, za izdelavo delov in ojačitvenih konstrukcij z visoko mehansko trdnostjo, za impregnacijo lesa (razredčen 50% z epoksi razredčilom 5), za zaščito metalnih površin pred korozijo (litoželezne kobilice, deli iz lahkih kovin, itd..)

  Področja uporabe:
  • Zdravljenje oz. odprava posledic osmoze na trupih plovil iz steklenih vlaken, za obdelavo površine po odstranitvi celotnega defektnega  gelcoata in kot preventivni nanos na zdravi gelcoat, za povečanje njegove vodotesnosti.
  • Zaščita kovin pred korozijo (kobilice iz litega železa, deli iz lahkih kovin itd.). Najboljši rezultat se doseže, če sloj smole premažete in ojačate s plastjo steklenih vlaken z 250 do 300 g / m².
  • Različna lepljenja (še posebej primerno za lepljenje les-les, les-steklena vlakna, les-beton).
  • Kot osnova za nanos premazov iz raličnih vlaknastih materialov (steklena-, ogljikova-, kevlar vlakna) pri izdelavi kompozitnih delov ali ojačitvenih struktur.
  • Za zapolnjevanje in fugirnje – mešanica z mikro kroglicami za zapolnjevanje velikih površin ali s steklenimi vlakni za povečanje trdnosti.
  • Lakiranje lesenih čolnov: Razredčeno smolo BARRIERE vrskajo mikro pore na površini lesa in s tem povečajo vodotesnost in mehansko trdnost površine. Primerna je tako za trup kot za palubo.
  SPECIFKACIJE:
  – Barva: prozorna;
  – Mešanje: 1: 1 volumensko; 115: 100 težnostno (115 težnostnih delov A z 100 težnostnih delov B);
  – Uporabnost po mešanju komponent: cca 45 min.(pri masi 200 gramov pri 20 ° C);
  – Pokrivnost: 5-8 m² / l (debelina premaza cca 100-150 Mikron);
  – Suho na dotik: 8 ur pri 20 ° C;
  – Sušenje pred naslednjim premazom: minimalno  8 ur, največ 24 ur (nad 20 ° C se maksimalni interval zmanjša na 12-16 ur). Za nanose po 24 urah je potrebno površino brusiti.
  – Način nanosa: lopatica
  – Razredčilo: Št. 5.
  Redčite samo prvi sloj premaza in samo takrat, ko obdelujete vpojne površinem kot sta les in beton.

 • Marlin Barrier dvokomponentna epoksidna smola – 5 kg

  Ugodno! 229.00  z DDV

Prikaz vseh 2 rezultatov