Pribor za poliranje stekla fi 125

Prikaz vseh 11 rezultatov

 • KITGLASS125P Mirka SET za poliranje stekla – fi 125mm (po naročilu!)

  Ugodno! 899,00  z DDV

  Dobava v 7-ih dneh po plačilu predračuna!

  Koda: KITGLASS125p     Glass Polishing Kit 125mm

  Priporočamo ogled naslednjih video predstavitev:

  POLIRANJE AVTOMOBILSKEGA STEKLA

  POLIRANJE STEKLA V GRADBENIŠTVU

  S tem setom je Mirka ustvarila možnost odstranjevanja površinskih napak na normalnem in kaljenem steklu na zelo različnih področjih, kot npr. v gradbeništvu, avtomobilski industriji in ladjedelništvu. V setu se nahaja material za brušenje in poliranje stekla s potrebnim priborom in polirko Mirka PS1437 – 1400W. Ker je brušenje stekla brez odsesavanja steklenih prašnih delcev lahko nevarno, vam priporočamo ustrezno zaščitno opremo za dihala, oči in kožo. Brušenje vetrobranskega stekla avtomobila v vidnem polju ne priporočamo, ker zaradi razlik v debelini stekla, kot posledice brušenja, lahko pride do različnega loma svetlobe.

  Set sestavljajo:

  Mrežni brusni diski Abranet SIC NS 125mm granulacije P80-P120-P150-P180-P240-P320-P400 – vsakega po 5 kosov (specialno razvit papir za brušenje stekla z granulatom iz silicijevega karbida)

  Brusni diski Abralon 125mm granulacije P180-P360-P500-P600-P1000  – vsakega po 2 kosa

  Politura za steklo Mirka Polarshine E3 – 250ml

  Polirna gobica/filc 125mm za poliranje stekla s polituro Polarshine E3 – 2 kosa

  Krpa iz mikrovlaken 330×330 mm  – 2 kosa

  Odsesevalni pokrov za polirko PS1437

  Brusni/polirni krožnik za brušenje stekla v kombinaciji z odsesealnim pokrvom

  Zgoraj si lahko ogledate dva zelo nazorna video postopka za poliranje stekel. Pomembno je, da si za vsak predstavljen korak brušenja/poliranja vzamete tudi potreben čas, ki je prav tako razviden iz predstavitve. Predstavljeno je poliranje s polirko Mirka PS1437 z dodatnim odsesevalnim pokrovom in z dodatnim luknjičavim krožnikom , ki običajno rotacijsko polirko pretvorita v polirko z odsesavanjem. Sesalni pokrov se pritrdi na ohišje polirke takoj nad krožnikom in je prilagojen ohišju PS1437, ki ima premer okroglega pritrdilnega oboda nad krožnikom 4,5cm. Sesalni pokrov omogoča boljšo vidljivost in s kvalitetnim odsesavanjem steklenih odbruskov ščiti površino pred dodatnimi poškodbami. Za grobe faze brušenja stekla z abranet sic papirji vsekakor priporočamo uporabo odsesevalnega pokrova,  brušenje z abralonom in poliranje pa se izvaja brez.

   

                                   

   

 • KITGLASS125 Mirka SET za poliranje stekla fi 125mm (po naročilu!)

  Ugodno! 169,00  z DDV

  Koda: KITGLASS125     Glass Polishing Kit 125mm

  Priporočamo ogled naslednjih video predstavitev:

  POLIRANJE AVTOMOBILSKEGA STEKLA

  POLIRANJE STEKLA V GRADBENIŠTVU

  S tem setom je Mirka ustvarila možnost odstranjevanja površinskih napak na normalnem in kaljenem steklu na zelo različnih področjih, kot npr. v gradbeništvu, avtomobilski industriji in ladjedelništvu. V setu se nahaja samo material za brušenje in poliranje stekla, brez polirke.  Za delo potrebujete še rotacijsko polirko s krožnikom premera 125 cm. Ker je brušenje stekla brez odsesavanja steklenih prašnih delcev lahko nevarno, vam priporočamo ustrezno zaščitno opremo za dihala, oči in kožo. Brušenje vetrobranskega stekla avtomobila ne priporočamo, ker zaradi razlik v debelini stekla, kot posledice brušenja, lahko pride do različnega loma svetlobe.

  Set sestavljajo:

  Mrežni brusni diski Abranet SIC NS 125mm granulacije P80-P120-P150-P180-P240-P320-P400 – vsakega po 5 kosov (specialno razvit papir za brušenje stekla z granulatom iz silicijevega karbida)

  Brusni diski Abralon 125mm granulacije P180-P360-P500-P600-P1000  – vsakega po 2 kosa

  Politura za steklo Mirka Polarshine E3 – 250ml

  Polirna gobica/filc 125mm za poliranje stekla s polituro Polarshine E3 – 2 kosa

  Krpa iz mikrovlaken 330×330 mm  – 2 kosa

  Zgoraj si lahko ogledate dva zelo nazorna video postopka za poliranje stekel. Pomembno je, da si za vsak predstavljen korak brušenja/poliranja vzamete tudi potreben čas, ki je prav tako razviden iz predstavitve. Predstavljeno je poliranje s polirko Mirka PS1437 z dodatnim odsesevalnim pokrovom in z dodatnim luknjičastim krožnikom, ki običajno rotacijsko polirko pretvorita v polirko z odsesavanjem. Sesalni pokrov se pritrdi na ohišje polirke takoj nad krožnikom in je prilagojen ohišju PS1437, ki ima premer okroglega pritrdilnega oboda nad krožnikom 4,5cm. Sesalni pokrov omogoča boljšo vidljivost in s kvalitetnim odsesavanjem steklenih odbruskov ščiti površino pred dodatnimi poškodbami. Za grobe faze brušenja stekla z abranet sic papirji vsekakor priporočamo uporabo odsesevalnega pokrova,  brušenje z abralonom in poliranje pa se lahko izvaja tudi brez.

   

                                   

   

 • KITGLASS77 Mirka SET za poliranje stekla fi 77mm – po naročilu!

  Ugodno! 109,90  z DDV

  Koda: KITGLASS77     Glass Polishing Kit 77mm

  Priporočamo ogled naslednjih video predstavitev:

  POLIRANJE AVTOMOBILSKEGA STEKLA

  POLIRANJE STEKLA V GRADBENIŠTVU

  S tem setom je Mirka ustvarila možnost odstranjevanja površinskih napak na normalnem in kaljenem steklu na zelo različnih področjih, kot npr. v gradbeništvu, avtomobilski industriji in ladjedelništvu. V setu se nahaja samo material za brušenje in poliranje stekla, brez polirke.  Za delo potrebujete še rotacijsko polirko s krožnikom premera 75 cm. Ker je brušenje stekla brez odsesavanja steklenih prašnih delcev lahko nevarno, vam priporočamo ustrezno zaščitno opremo za dihala, oči in kožo. Brušenje vetrobranskega stekla avtomobila ne priporočamo, ker zaradi razlik v debelini stekla, kot posledice brušenja, lahko pride do različnega loma svetlobe.

  Set sestavljajo:

  Mrežni brusni diski Abranet SIC NS 77mm granulacije P80-P120-P150-P180-P240-P320-P400 – vsakega po 5 kosov (specialno razvit papir za brušenje stekla z granulatom iz silicijevega karbida)

  Brusni diski Abralon 77mm granulacije P180-P360-P500-P600-P1000  – vsakega po 2 kosa

  Politura za steklo Mirka Polarshine E3 – 250ml

  Polirna gobica/filc 77mm za poliranje stekla s polituro Polarshine E3 – 2 kosa

  Krpa iz mikrovlaken 330×330 mm  – 2 kosa

  Zgoraj si lahko ogledate dva zelo nazorna video postopka za poliranje stekel. Pomembno je, da si za vsak predstavljen korak brušenja/poliranja vzamete tudi potreben čas, ki je prav tako razviden iz predstavitve. Predstavljeno je poliranje s polirko Mirka PS1437 z dodatnim odsesevalnim pokrovom in z dodatnim luknjičavim krožnikom , ki običajno rotacijsko polirko pretvorita v polirko z odsesavanjem. Sesalni pokrov se pritrdi na ohišje polirke takoj nad krožnikom in je prilagojen ohišju PS1437, ki ima premer okroglega pritrdilnega oboda nad krožnikom 4,5cm. Sesalni pokrov omogoča boljšo vidljivost in s kvalitetnim odsesavanjem steklenih odbruskov ščiti površino pred dodatnimi poškodbami. Za grobe faze brušenja stekla z abranet sic papirji vsekakor priporočamo uporabo odsesevalnega pokrova,  brušenje z abralonom in poliranje pa se lahko izvaja tudi brez.

  Brušenje s fi 77mm zaradi manjše površine krožnika izvajamo brez odsesevalnega pokrova. Za strojno brušenje/poliranje priporočamo pnevmatsko polirko Mirka RP 3000NV.

   

                                   

   

 • MINI SET fi 75mm za brušenje in poliranje avtomobilskega stekla

  Ugodno! 34,89  z DDV

  SLIKA JE SIMBOLIČNA!

  Ta set smo pripravili za tiste uporabnike, ki bi želeli iz avtomobilskega stekla brez večjih stroškov odstraniti manjše praske. Takšne praske nas lahko zelo nervirajo, ker jih gledamo vsak dan, niso pa takšne, da bi se splačalo zamenjati steklo avtomobila. Ne gre za originalen set Mirke, ampak za set, ki smo ga za naše kupce sestavili sami. Količina posameznih artiklov je v tem setu manjša, ker so originalni seti za posamične praske preveliki in s tem tudi predragi. V setu je vse, razen rotacijske polirke s polirnim krožnikom fi 75mm, ki jo pri poliranju stekla vsekakor potrebujete. Če poleg seta potrebujete tudi polirni krožnik, ga najdete TUKAJ

  Pri delu s polirko priporočamo uporabo  zaščitnih očal in zaščitne maske za prah (P2)!

  Preden se lotite odstranjevanja prask na steklu morate vedeti naslednje:

  1. Prasko odstranite tako, da z brušenjem odstranite steklo vse do najglobjega dela praske.  Na ta način se steklo seveda stanjša. Če je praska globoka, boste morali odstraniti toliko stekla, da bo prišlo zaradi različne debeline stekla do drugačnega loma svetlobe in bo pogled skozi steklo na mestu brušenja nekoliko zamaknjen. Učinek drugačnega loma svetlobe lahko zmanjšate, če brusite na večji površini in zelo počasi in enakomerno tanjšate steklo proti sredini praske. V nobenem primeru pa tega ne počnite na vetrobranskem steklu, še posebej ne v vidnem polju, kjer je jasen pogled bistvenega pomena. S tem setom se lotevajte samo odstranjevanja manjših in plitkih prask, ki ne zahtevajo brušenja na večji površini. Za brušenje na večji površini je primernejši polirni krožnik in brusni papirji premera 125mm.
  2. Odstranjevanje praske na steklu se izvaja v treh fazah – grobo brušenje ->fino brušenje -> poliranje. Grobo brušenje se izvaja z mrežnimi brusnimi papirji Mirka Abranet SIC NS (po vrsti granulacije 180 ->240 ->320 ->400), fino brušenje z brusnimi gobicami Mirka Abralon (po vrsti granulacije 500 -> 600 ->1000 suho -> 1000 mokro) in poliranje s polirnim filcem in polituro Mirka Polarshine E3 do polnega sijaja. Vse tri faze izvajate z rotacijsko polirko na katero montirate polirni krožnik fi 75mm / M14. Polirni krožnik ni sestavni del seta.
  3. Paziti morate, da se temperatura stekla pri brušenju/poliranju ne dvigne preko 70°C, ker lahko steklo poči. Granulacijo prvega brusnega papirja Abranet SIC NS izberete glede na globino praske (ocena). Če gre samo za površinske praske (kot je npr. rahla sled brisalcev na steklu, ki so bili vključeni z obrabljeno ali odstranjeno gumo), boste morda potrebovali samo fino brušenje z Abralonom in poliranje. Preden začnete brusiti, očistite površino stekla s čistilom za steklo (iz domače zaloge) in s krpo iz mikrovlaken, ki je priložena. Z brusnim papirjem, ki ga izberete za prvi korak, morate v celoti odstraniti prasko (zbrusiti do dna praske) in z vsemi naslednjimi granulacijami samo odstranjujete posledice brušenja s predhodnimi granulacijami. Ne prestrašite se, vendar po prvem grobem brušenju bo postalo steklo popolnoma motno in neprosojno.  Če ste izbrali preveč fino granulacijo in praske s prvim papirjem ne morete odstraniti, potem morate začeti znova z bolj grobo granulacijo. Ko enkrat naredite prvi uspešen korak z izbrano granulacijo, potem morate v nadaljevanju brusiti z vsemi zgoraj navedenimi finejšimi granulacijami – brez preskakovanja. Učinek brušenja se opazi šele, ko steklo doseže določeno temperaturo, zato v prvih sekundah ni učinka.
  4. Brušenje s posameznimi granulacijami papirja Abranet SIC NS naj traja  cca 60-90 sekund (granulacija 180-240) oz. 30-60 sekund (granulacije 320 – 400). Fino brušenje s posamezno granulacijo Abralona traja cca 30 sekund. Z granulacijo Abralona 1000 brusite 2x – prvič na suho in drugič na mokro (poškropite površino z lubrikantom, tekočino, ki je priložena setu in ponovite brušenje z Abralonom 1000). Pri brušenju z vsako naslednjo finejšo granulacijo bo steklo postajalo bolj jasno in čisto. Po mokrem brušenju z Abralonm 1000 je že skoraj popolnoma prosojno. Popolno jasnost stekla boste dosegli s poliranjem. Uporabite priložen polirni filc 77mm in polituro E3, ter polirajte dokler steklo ne bo popolnoma jasno. Obrate polirke prilagajajte občutku, načeloma pa z Abranetom brusite z obrati 700-1000, z Abralonom 900 – 1100 in polirate z obrati 1000 – 1500. Polirke ne pritiskajte premočno na površino, da se steklo ne bi preveš segrelo. Prav tako ne pritiskajte predolgo na isto mesto, temveč enakomerno premikajte polirko od enega do drugega roba površine, ki jo obdelujete. Pozor – tudi v fazi poliranja s filcem in polituro se lahko steklo zelo segreje, ker smo na koncu že malo nestrpni in pritiskamo preveč pri previsokih obratih!!!
  5. Ko končate brušenje s posamezno granulacijo vedno obrišite steklo s suho krpo iz mikrovlaken. Počakajte kakšno minuto, preden pričnete brusiti z naslednjo granulacijo.

  Set sestavljajo:

  Mrežni brusni diski Abranet SIC NS 77mm granulacije P180-P240-P320-P400 – vsakega po 2 kosa (specialno razvit papir za brušenje stekla z granulatom iz silicijevega karbida)

  Brusni diski Abralon 77mm granulacije P500-P600-P1000  – vsakega po 1 kos

  Politura za steklo Mirka Polarshine E3 – 100 ml (prelito v stekleničko 100ml)

  Polirna gobica/filc 77mm za poliranje stekla s polituro Polarshine E3 – 1 kos

  Krpa iz mikrovlaken 330×330 mm  – 2 kosa

  Lubrikant za mokro brušenje D155  – 100 ml (prelito v sprej steklenico)

   

 • MINI SET fi 75mm za brušenje in poliranje stavbnega stekla

  Ugodno! 27,89  z DDV
 • Politura Polarshine E3 za poliranje stekla – 1L

  Ugodno! 94,90  z DDV

   

   

   

 • Politura Polarshine E3 za poliranje stekla – 250 ml

  Ugodno! 33,90  z DDV
 • Krožni nastavek za poliranje Mirka 125mm M14 ježek, trdi

  Ugodno! 18,90  z DDV

  Koda: 8297800111  Backing Plate 125mm M14 Grip Hard – 1 pc

 • Podložni disk za brezprašno brušenje stekla 125mm/M14 – 17 lukenj

  Ugodno! 44,90  z DDV

  Koda: 9190153001  Backing Pad 125mm M14 Grip 17 H for Suction Hood

  Priporočamo ogled naslednjih video predstavitev:

  POLIRANJE AVTOMOBILSKEGA STEKLA

  POLIRANJE STEKLA V GRADBENIŠTVU

  Zelo robusten brusni podložni disk, ki skupaj s sesalno kapo (šifra art: 9190152001) omogoča brezprašno brušenje stekla s polirko Mirka PS1437. S tem podložnim diskom in s sesalno kapo pretvorite polirko v rotacijsko brusilko z možnostjo odsesavanja.

 • Odsesevalna kapa 125mm za polirko Mirka PS 1437

  Ugodno! 109,90  z DDV

  Koda: 9190152001  Suction Hood 125mm for Mirka PS 1437 Polisher 

  POLIRANJE AVTOMOBILSKEGA STEKLA

  POLIRANJE STEKLA V GRADBENIŠTVU

  Odsesevaln kapo pritrdite na ohišje polirke Mirka PS 1437 neposredno nad podložnim brusnim diskom (šifra art.: 9190153001). S temi dodatki polirko pretvorite v rotacijsko brusilko z možnostjo odsesavanja.

 • Mirka filc za poliranje stekla 125×6 mm z ježkom bel – 2 kosa

  Ugodno! 29,90  z DDV

  Koda: 7996012511 Polishing Felt Pad 125×6 mm for Glass Polishing – 2 pcs 

  Priporočamo ogled naslednjih video predstavitev:

  POLIRANJE AVTOMOBILSKEGA STEKLA

  POLIRANJE STEKLA V GRADBENIŠTVU

  Ravna in trda površina filca omogoča stabilno in uravnoteženo poliranje stekla. Izdelana je za poliramje s polituro za steklo Mirka Polarshine E3. S kombinacijo teh dveh izdelkov boste dosegli najboljše rezultate.

   

   

Prikaz vseh 11 rezultatov