Ugodno!

Hempel Silic One Set & Light Primer (3 x 750ml) za propeler in peto motorja

Original price was: 117,40 €.Current price is: 99,90 €. z DDV

 

 

 

5 na zalogi

Opis

  Brošura Silic One Fouling Release System

Set sestavljajo:

Light Primer 750ml sive barve (če želite umazano belo, to zapišite v opombo)

Silic One Tiecoat 750 ml

Silic One črni 750ml

Set je sestavljen iz dvokomponentne epoxi temeljne barve Hempel Light Primer 750ml, veznega premaza Silic One Tiecoat 750ml in zaključnega silikonskega premaza Silic One 750ml. Silic One sistem spada trenutno med boljše zaščite pete motorja in propelerja. Deluje na principu gladke površine, na katero se vegetacija ne more oz. se zelo slabo oprime in jo zato zelo enostavno odstranimo. Ker ne deluje na bazi strupov, je hkrati tudi zelo prijazen okolju. Ker je vzdrževanje ali obnova premaza veliko enostavnejša kot pri klasičnih antifoulingih, predstavlja v obdobju nekaj let tudi najcenejšo možnost.

Postopek nanosa:                                             VIDEO predstavitev

Postopek je skoraj identičen, ne glede na to, ali je bila površina (peta, propeler) že zaščitena s klasičnim antifoulingom,  oziroma še ni bila. Razlika je le v tem, da je potrebno obstoječi antifouling v celoti odstraniti z brusnim papirjem granulacije 80-120. Površina mora biti v obeh primerih čista, razmaščena, oprana s sladko vodo in posušena. V ta namen si lahko pomagate z razmaščevalcem (npr. Hempel Degreaser). Nato pričnete z nanosom dvokomponentnega epoxi temelja in nadaljujete s Silic One premazi.

  1. 1. premaz z Light Primerjem -> redčenje z razredčilom 845  10-20% -> nanos s čopičem ali valjčkom
  2. 2. premaz z Light Primerjem -> redčenje 0-5% -> sušenje 1. premaza 4 ure pri 20°C oz. 8 ur pri 10°C
  3. 1x vezni premaz Silic One Tiecoat -> se ne redči  -> kratkodlaki valjček iz filca, velurja, moherja ->pri 20°C počakati   4 ure in pri 10°C 8 ur po nanosu 2. premaza Light Primerja..
  4. Prvi zaključni premaz Silic One -> se ne redči -> kratkodlaki valjček iz filca, velurja, moherja -> pri 20°C počakati najmanj 8 ur in največ 48 ur po nanosu veznega premaza silic One Tiecoat, oz.  pri 10°C najmanj 16 do največ 48 ur.

Splovitev minimalno 24 ur do maksimalno 30 dni po nanosu zadnjega premaza pri 20°C in več, oz.  min 36 ur do max 30 dni pri 10°C

Pokrivnost Silic One premazov je 10m2/liter in Light Primerja 8m2/liter za 1 premaz.

 

Komentarji

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Hempel Silic One Set & Light Primer (3 x 750ml) za propeler in peto motorja”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja